вівторок, 20 березня 2018 р.

Ділюся досвідом

 З метою ознайомлення вчителів Карашинської філії НВК «ЗОШ І-ІІІ ст.№2 – ДНЗ» м.Хоростків з новою освітньою технологією 15 березня  2018р  мною було проведено заняття: "Освітня мнемотехніка" .

Мнемотехніка (від грецької-пам’ять і мистецтво) – це спосіб покращення нової інформації шляхом утворення асоціативних зв’язків за допомогою спеціальних методів і прийомів.
 
   Моя   особиста  мета: використовуючи елементи мнемотехніки на уроках  –  розвивати активне навчання  та формувати необхідні навички ефективного засвоєння інформації.
    Я почала працювати над проблемою:« Розвиток інтересу до навчання шляхом використання мнемотехнічних прийомів». 
Мої  завдання – це стимулювати  навчально-пізнавальну активність  засобами виконання  розумово – творчих операцій; формувати мотивацію навчальної діяльності  через використання образного та творчого мислення; поповнювати активний лексичний запас; формувати позитивну мотивацію навчання; формувати  спілкування між учнями та співпрацю з учителями в навчальному процесі .Під час заняття я поділилася своїми напрацюваннями з даного питання , зокрема обговорили презентацію «Використання   прийомів   мнемотехніки   для  засвоєння   навчального матеріалу   учнями  початкових класів».






Немає коментарів:

Дописати коментар